Obligationer: Renteåbning med pil nedad

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Det danske obligationsmarked ventes onsdag at åbne med en vigende rente.

Det sker i slipstrømmen af let faldende renter på de amerikanske statspapirer i den tidlige handel i Tokyo, hvor markedet onsdag igen er i sving oven på tirsdagens amerikanske uafhængighedsdags-lukning.

Herhjemme endte renten på den tiårige danske statsobligation med udløb i 2027 tirsdag med en rente på 0,66 pct. Det var 1 basispoint lavere end mandag.

RENTEFALD PÅ T-BONDS ONSDAG MORGEN

Mandagens 5 pct.points rentestigning i New York er udsat for et rekyl onsdag morgen.

De geopolitiske spændinger koncentreret omkring Nordkorea og nye missiltest får nogle investorer til at flygte mod sikre investeringer med yen, guld og amerikanske statspapirer i centrum.

Det har givet anledning til en fald i renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond fra mandag aftens lukkeniveau på 2,35 pct. til godt 2,32 pct. på markedet i Tokyo.

Dagen og resten af ugen byder på adskillige nyheder for investorerne at tage bestik af.

Onsdag offentliggøres en række nøgletal fra begge sider af Atlanten, og efter dansk lukketid offentliggøres referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Referatet kan give et fingerpeg om, hvor tæt banken er på at øge renten endnu engang samt ikke mindst give tegn på, hvornår centralbanken vil begynde at neddrosle den massive balance, der er opbygget gennem års obligationsopkøb.

Torsdag kommer ADP-jobrapporten som forløber for fredagens vigtige officielle arbejdsmarkedsrapport. Begge tiltrækker sig stort fokus.

Fredagens jobrapport vurderes at vise en uændret arbejdsløshed på 4,3 pct., mens jobskabelse uden for landbruget estimeres til 177.000 nye stillinger.