Obligationer: Rente i rutsjetur til status quo

En tiltagende negativ stemning i aktiemarkedet trak ved middagstid torsdag det europæiske renteniveau en kende ned.

Men oven på eftermiddagens åbning af den amerikanske handel bredte en mildere stemning sig over for aktierne, og renterne vendte tilbage til der, hvor de kom fra.

Ved dansk lukketid lå renten på den tiårige toneangivende danske statsobligation i 0,84 pct., eller uændret i forhold til onsdagens lukkeniveau, men 3 basispoint højere end ved middagstid torsdag.

Tilsvarende bevægelser sås på de store markeder i Frankrig og Tyskland, hvor renterne steg 1-2 basispoint, mens renten i London lå små 2 basispoint lavere ved danske lukketid.

I Spanien blev et rentefald på 1 basispoint efter auktion af statspapirer for 4,3 mio. euro ændret til en stigning på 1 basispoint ved dansk lukketid.

I USA faldt renten på den toneangivende T-bond små 2 basispoint, mens det brede aktieindeks S&P 500 kravlede 1,2 pct. opad efter onsdagens fald på 2,5 pct.

Torsdag eftermiddag fik markedet det klassiske torsdagstal for nytilmeldte ledige amerikanere i sidste uge, som var årets første. Nøgletallet viste en tilgang på 284.000 ledige, mens der ifølge Bloomberg News var ventet 275.000 nytilmeldte ledige.

Olieprisen, som er en af de faktorer, der aktuelt har stor påvirkning på finansmarkederne, steg over dagen 1,1 pct. til 30,65 dollar for en tønde Nordsøolie af Brent-typen.

/ritzau/FINANS