Obligationer: Rente-åbning uden de store ændringer i sigte

De danske obligationskurser vil formentlig ligge forholdsvis stille fra åbningen på det danske obligationsmarked onsdag. De amerikanske obligationer har ikke gjort meget væsen af sig i Asien tidligere på morgenen, hvor renten ligget tæt på niveauet ved dansk børslukketid tirsdag.

Obligationer: Rente-åbning uden de store ændringer i sigte. REUTERS/Brendan McDermid Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generelt steg renterne lidt i tirsdagens handel på de internationale markeder efter en nedtoning af spændingerne mellem USA og Nordkorea, mens solide detailshandelstal igen fik forventningerne om kommende renteforhøjelser fra USAs centralbank, Federal Reserve, til at blusse op.mandag.

På det danske obligationsmarked steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation tirsdag 2 basispoint til 0,56 pct.

Onsdag morgen i Tokyo handles den tiårige amerikanske T-bonds med en rente på godt 2,26 pct. Det er 1 basispoint mere, end da de danske handlere lukkede bøgerne tirsdag eftermiddag.

Dagens byder ikke på de store økonomiske offentliggørelser, hvor anden opgørelse af eurozonens BNP-vækst er et af de få interessante punkter. Opgørelse ventes at vise 0,6pct., hvilket også var tilfældet ved den første opgørelse.

Og så kan markedsdeltagerne i øvrigt se frem til offentliggørelsen af referatet fra det seneste rentemøde i Federal Reserve. Det offentliggøres dog først kl. 20 dansk tid, og kan derfor først få markedseffekt herhjemme torsdag.