Obligationer: Nye rentefald truer

De danske renter ser ud til indlede ugen med at fortsætte de seneste ugers rentefald.

Det seneste rentedyk blev udløst i sidste uge, efter at den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, understregede, at Federal Reserve ikke har til hensigt at reducere de pengepolitiske lempelser, før økonomien viser tegn på stabil og bæredygtig forbedring. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHIP SOMODEVILLA
Den toneangivende 10-årige danske statsobligation oplevede et rentefald på 5 basispoint til 1,65 pct. i sidste uge, og set over den seneste måned er renten reduceret med omkring 30 basispoint.

Ifølge Sydbank er der udsigt til yderligere dyk, når denne uge indledes, blandt andet på grund af inspiration fra USA.

Hen over weekenden har den 10-årige amerikanske rente fortsat sit fald, så den i mandag morgens asiatiske handel ligger i 2,47 pct., eller godt 2 basispoint under niveauet fra kl. 17 dansk tid fredag.

Rentedykket blev udløst tidligere på ugen, efter at den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, i taler til politikerne i Washington understregede, at Federal Reserve ikke har til hensigt at reducere de pengepolitiske lempelser, før økonomien viser tegn på stabil og bæredygtig forbedring.

I weekenden har Pimco, en af verdens største kapitalforvaltere med særligt fokus på fastforrentede papirer, budt ind. Bill Gross fra Pimco mener, at centralbanken tidligst vil stramme sin pengepolitik i 2016, og den udmelding har bidraget til rentefaldet, skriver Bloomberg News.

I Japan følger renterne med de amerikanske ned og lader sig ikke for alvor påvirke af weekendens sejr til premierminister Shinzo Abes parti i valget til det japanske overhus. Sejren giver Abe mere spillerum til at gennemføre sin økonomiske politik, men den var ventet i forvejen og har derfor ikke rykket meget ved statsobligationerne. De 10-årige papirer ligger i en rente på 0,78 pct., omtrent 2 basispoint under niveauet fra fredag.

Mandagen byder kun på et enkelt nøgletal af interesse, når der offentliggøres data for salget af eksisterende boliger i USA. Økonomerne venter ifølge Bloomberg News i snit en fremgang på 1,4 pct. i boligsalget i juni. Tallet leveres af den amerikanske ejendomsmæglerforening kl. 16.