Obligationer: Nervøsitet ventes at præge markedet

Der er lagt op til endnu en dag med nervøsitet på de finansielle markeder. Vigende renter på de amerikanske T-bonds viste torsdag vejen, men bevægelserne i rentemarkedet siden dansk lukketid torsdag har været begrænsede.

ARKIVFOTO: Fredag morgen fortsatte faldene til godt 2,78 pct. i Tokyo, inden markedet satte sig og stabiliseredes på 2,80 pct. Det er 1 basispoint lavere, end da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Internationale rentefald på baggrund af stigende uro på de finansielle markeder, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, torsdag underskrev en memorandum om massive toldsatser på kinesiske varegrupper, er klinget af fredag morgen.

Men uroen på aktiemarkederne fortsætter med massive kursfald i Asien, mens de amerikanske futures samtidig indikerer yderligere fald, hvilket kan lægge pres på renterne igen i dag.

»Investorerne vil derimod fokusere på udviklingen mellem Kina og USA i relation til en potentiel eskalerende handelskrig,« noterer Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Ved dansk lukketid torsdag handledes den danske tiårige statsobligation med en rente på 0,57 pct, hvilket var 7 basispoint lavere end onsdag.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond lukkede 6 basispoint lavere i 2,82 pct. på markedet i New York.

Fredag morgen fortsatte faldene til godt 2,78 pct. i Tokyo, inden markedet satte sig og stabiliseredes på 2,80 pct. Det er 1 basispoint lavere, end da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag.

»Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med uændrede til faldende renter«, skriver Sydbank fredag morgen.

Der er ikke de store nøgletal på programmet fredag. Fra den hjemlige scene kommer detailsalg, mens de internationale økonomiske data begrænser sig til ordreindgang af varige goder og salg af nye boliger i USA.