Obligationer: Mindre rentefald ventes efter amerikansk fald

Renterne ventes at åbne med et mindre fald fredag, efter det amerikanske obligationsmarked har været faldende i kølvandet på tvivl om Donald Trumps lovede skattelempelser og reformer, på en dag med få vigtige nøgletal.

Arkivfoto. Renterne ventes at åbne med et mindre fald fredag, efter det amerikanske obligationsmarked har været faldende i kølvandet på tvivl om Donald Trumps lovede skattelempelser og reformer, på en dag med få vigtige nøgletal. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renterne ventes at åbne med et mindre fald fredag, efter det amerikanske obligationsmarked har været faldende i kølvandet på tvivl om Donald Trumps lovede skattelempelser og reformer, på en dag med få vigtige nøgletal.

»Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med mindre rentefald, «skriver Sydbank i en kommentar.

Fredag morgen handles den toneangivende tiårige T-bond med en rente på 2,20 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 2 basispoint mindre, end da de danske handlere lukkede bøgerne torsdag eftermiddag.

Ved amerikansk lukketid lå renten på 2,18 pct., hvilket var et fald på 5 basispoint over dagen efter spekulationer om, at en toprådgiver i Det Hvide Hus er ved at stoppe, hvilket gav ny næring til tvivl om præsident Donald Trumps lovede skattelempelser og reformer.

Derudover gav terrorangrebet i Barcelona investorerne anledning til at favorisere de sikre obligationer frem for mere risikable aktiver.

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir endte torsdag med et mindre fald på 1 basispoint til 0,55 pct., efter usikkerhed om den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, fremadrettede kurs.

En tendens, som også gjorde sig gældende i Europa, hvor renten endte dagen med et mindre faldt i Tyskland, Storbritannien, Frankrig og Sverige.

Fredagens nøgletal byder på producentpriser fra Tyskland for juli og Eurozonens betalingsbalance samt produktion i bygge og anlæg for juni.

På den anden side af Atlanten bliver det holdt øje med det foreløbige Michigan-tillidsindeks for det august, der er en landsdækkende forbrugertillidsindikator. I juli blev indekset opgjort til 93,4, og der ventes et næsten uændret indeks på 94 ifølge Bloomberg News.

»Ser vi et større fald i Michigan-indekset, kan det presse renterne ned og svække dollaren,« lyder det fra Sydbank.

Derudover holder Robert S. Kaplan, direktør for Federal Reserve i Dallas, tale i Dallas.