Obligationer: Mere moderat rentehop efter store mandagsudsving

Læs mere
Fold sammen

Der er faldet ro på de finansielle markeder efter fransk eufori mandag i kølvandet på valgresultatet, der tog usikkerhed ud af markedet og sendte renterne til vejrs i de sikre havne som Tyskland og Danmark.

Retningen på renterne er dog fortsat op tirsdag.

Ved middagstid ligger den tiårige danske rente i 0,65 pct.- 2 basispoint højere end mandag, hvor den steg 8 basispoint mandag.

I Frankrig stiger den tiårige rente desuden et par basispoint til 0,84 pct. og bevæger sig dermed igen nærmere den tyske og danske rente.

Valget i Frankrig gav finansmarkedernes favorit, Emmanuel Macron, sejren og samtidig en førerposition i kampen om præsidentposten. Dermed blev frygten, for at anden valgrunde alene vil byde på EU-skeptiske kandidater, manet til jorden.

Nøgletalskalenderen har tirsdag budt på danske detailsalgstal.

Detailsalget i Danmark steg med 0,3 pct. i marts sammenlignet med måneden før. Udviklingen var dermed en spids bedre end ventet blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. De peger således på en forventning om en stigning på 0,2 pct. i detailsalget.

Set på årsbasis viste detailsalget en stigning på 2,6 pct. i marts.

Senere tirsdag kommer der nyt fra USA i form af tal for salget af nye boliger og forbrugertillidsdata. Begge tal rammer markedet kl. 16.00.

Salget af nye boliger i marts ventes blandt økonomerne at stige med 584.000 enheder opgjort i annualiserede tal mod 592.000 måneden før. Det viser estimater fra Bloomberg News.

Samtidig ventes der et fald i forbrugertilliden til 122,5 i april fra 125,6 i marts. Et større fald end ventet alt andet lige udløse rentefald.

/ritzau/FINANS