Obligationer: Manglende nyheder fra Draghi holdt renter nede

Læs mere
Fold sammen

København.

Der var ikke meget nyt om den fremtidige pengepolitik fra hverken den amerikanske centralbank eller Den Europæiske Centralbank (ECB), da bosserne fra de to banker sent fredag var på talerstolen i USA.

Derfor var der også kun begrænsede udsving på obligationsmarkedet mandag, og i Danmark endte renten på den toneangivende tiårige statsobligation i 0,49 pct., hvilket var 2 basispoint lavere end fredag.

 

Hele sidste uge så investorerne frem mod taler fra Janet Yellen og Mario Draghi, cheferne for den amerikanske centralbank og ECB, der talte ved en konference i Jackson Hole i USA, men ingen af de to havde det store med i posen til det hungrende marked.

 

- Rentemarkedet har ikke gjort det store væsen af sig, og renterne bevæger sig i smalle intervaller. Der var ikke meget nyt i forhold til ECB's politik, og der er derfor ikke den store reaktion i markedet, siger Morten Hassing-Povlsen, der er rente- og valutastrateg i Jyske Bank.

 

De to centralbankchefer brugte i stedet deres taletid på at rose meget af den regulering, som den finansielle sektor er blevet pålagt oven på finanskrisen.

 

Mandagen var uden de store nøgletal, men der kommer fart over feltet senere i denne uge med europæiske inflationstal torsdag og amerikansk jobrapport fredag.

 

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk