Obligationer mandag: Lille rentestigning inden tyske nøgletal

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir har fra morgenstunden mandag fået lagt knap 1 basispoint til, så den nu lyder på 0,32 pct.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker, på en dag hvor investorerne ikke har mange økonomiske nøgletal at handle efter, men hvor tyske IFO-tal kan sætte retningen.

»Dagens vigtigste begivenhed bliver den tyske IFO-indeks. Vi venter, at IFO-indekset aftager til 102,0 i november fra 102,8. Et større fald kan give rentefald og svække euroen i dag,« lyder det fra makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Mandag morgen er der kommet tal for det danske detailsalg i oktober. Det faldt med 0,7 pct. fra måneden før, hvilket var et større fald, end der var ventet blandt analytikerne. Ifølge Bloomberg News lød forventningen på et fald på 0,1 pct.

Ugens første dag byder ligeledes på taler fra chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, og direktionsmedlemmet Peter Praet. Senere på ugen afholdes der G20-topmøde, hvor der kan komme nyt om handelskrigen mellem USA og Kina.

»Blot duften af nye forhandlinger på sigt vil formentlig kunne medvirke til øget appetit på risiko blandt investorerne,« skriver Sydbank-analytikeren.

/ritzau/FINANS