Obligationer: Løftede sig lidt væk fra bundrekord

Statsrenterne herhjemme løftede sig fredag væk fra et historisk lavt niveau.

 

 

Den toneangivende tiårige danske statsobligation gik 2 basispoint frem til 0,08 pct., og dermed bevægede den sig væk fra bundrekorden på 0,05 pct., som den ellers var nede at kysse i løbet af formiddagen.

Det beskedne renteløftet kom, efter at en række nøgletal fra Europa viste, at den europæiske fremstillingsindustri var relativt fortrøstningsfuldt - i hvert fald i perioden der gik forud for den britiske befolknings beslutning om af forlade EU-samarbejdet.

Bedst illustreret blev det af PMI-data fra briterne selv, der viste et tillidsindeks på 52,1 i den britiske fremstillingsindustri i juni. Til sammenligning var indeksværdien 50,1 i maj, ligesom der også var ventet en gentagelse af et indeks på 50,1 af økonomerne ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg.

Fredag eftermiddag dansk tid var der også se et par tillidsnøgletal fra den anden side af Atlanten, som indikerede, at der på det seneste er kommet øget tiltro til fremtiden i fremstillingsindustrien.

Det kunne især ses i de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, der i juni udviklede sig noget stærkere end ventet, idet indekset steg til 53,2 fra 51,3 måneden før.

Ifølge Bloomberg var konsensus blandt økonomerne ellers en gentagelse fra majs indeks på 51,3.