Obligationer: Lille rentestigning på dag positive nøgletal

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger fredag middag med 1 basispoint til 0,54 pct.

Fredag taler også flere medlemmer fra den amerikanske centralbank og Den Europæiske Centralbank, som ifølge Sydbank dog ikke vil tiltrække sig den store opmærksomhed. Det vil fredagens tale fra Storbritanniens premierminister, Theresa May, i italienske Firenze til gengæld, da den kan bringe nyt om brexit-forhandlingerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAX ROSSI

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger fredag middag med 1 basispoint til 0,54 pct.

Det sker på en dag, hvor markederne endnu engang skal forholde sig til en nordkoreansk sabelraslen over for USA, og hvor PMI-tal fra eurozonen og Tyskland var bedre end ventet.

Septembers samlede PMI-barometer, der dækker over indkøbschefernes tillid, var i eurozonen 56,7 mod en forventning ifølge Bloomberg News på 55,6, mens det i Tyskland var 57,8, hvor det var ventet at lande på 55,7.

Et PMI-indeks over 50 indikerer, at flertallet forventer fremgang, mens et tal under 50 indikerer tilbagegang.

Renteudviklingen på den tiårige danske statsobligation ligger helt på linje med den toneangivende tyske og franske statsobligation med tilsvarende løbetid, der begge stiger med 1 basispoint.

Nøgletalskalenderen byder fredag på foreløbige PMI-tal fra den anden side af Atlanten, hvor indekset inden for industrisektoren i september forventes at vokse til 53 fra 52,8 i august, mens servicesektoren forventes at falder til 55,7 fra indeks 56.

»Set i lyset af orkanerne bliver det interessant at se, hvordan de amerikanske PMIer udvikler sig. Isoleret set vil orkanerne trække ned i PMIerne fra USA. På den anden side vil dollarsvækkelsen trække op i PMIerne«, skriver Sydbank i en kommentar.

Fredag taler også flere medlemmer fra den amerikanske centralbank og Den Europæiske Centralbank, som ifølge Sydbank dog ikke vil tiltrække sig den store opmærksomhed. Det vil fredagens tale fra Storbritanniens premierminister, Theresa May, i italienske Firenze til gengæld, da den kan bringe nyt om brexit-forhandlingerne.

»May skal efter planen tale om Storbritanniens fremtidige forhold til EU. Investorerne vil også lytte nøje efter, om der kommer nyheder omkring, hvorvidt forhandlingerne skrider frem,« skriver Sydbank.

/ritzau/FINANS