Obligationer: Lille rentehop er en mulighed

De danske obligationsrenter kan kravle en anelse op onsdag morgen.

Arkivfoto. De danske obligationsrenter kan kravle en anelse op onsdag morgen.
Læs mere
Fold sammen

De danske obligationsrenter kan kravle en anelse op onsdag morgen, hvor investorerne i obligationsmarkeder ellers formodes at indtage en afventende holding på sidelinjen inden dagens absolutte højdepunkt i form af afslutningen af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks renteudvalg, Federal Open Market Committee (FOMC).

Mødet, der startede tirsdag, ventes ikke at ændre på renten, og om det overhovedet bliver til en renteforhøjelse i år er tvivlsomt.

Ifølge futures-markedet er der 8 pct. sandsynlighed for, at renten hæves nu, mens prissætningen peger på 53 pct. sandsynlighed for en forhøjelse i december.

Men udvalgsmedlemmerne forventes at indikere en fremtidig reduktion af den massive balance, der ifølge analytikere vil blive sat i værk efter det kommende FOMC-møde efter sommerferien.

Onsdag morgen bliver den tiårige amerikanske statsobligation - T-bonden - handlet med en rente i underkanten af 2,32 pct., hvilket er 1 basispoint højere, end da der blev lukket for handlen med værdipapirer herhjemme tirsdag eftermiddag.

På ugens anden handelsdag endte renten på den tiårige danske statsobligation i 0,68 pct. Det var samtidig en stigning på 6 basispoint i forhold til mandag.

Ud over FOMC-mødet i USA kan investorerne se frem til en række nøgletal, hvoraf nogle er af væsentlig karakter.

Det drejer sig blandt andet om de seneste data for detailsalget i Tyskland, BNP-væksten i Storbritannien samt salget af nye boliger i USA.