Obligationer: Lille rentefald i vente fra morgenstund

Læs mere
Fold sammen

Der er lagt op til små nedadvendte bevægelser på det danske rentemarked onsdag.

Siden det danske obligationsmarked lukkede tirsdag eftermiddag, er den amerikanske tiårige rente faldet fra omkring 1,91 pct. til godt 1,87 pct.

Markedsdeltagerne vil se frem mod dagens offentliggørelse af såvel tyske som amerikanske nøgletal, der kan komme til at påvirke de danske renter.

Fra Tyskland kommer ifo-indekset for marts kl. 10. Indekset er normalt en god indikator for den økonomiske vækst, og det ses ifølge Bloomberg-estimater at stige til 107,3 fra 106,8. Hvis forudsigelsen materialiserer sig, vil det være femte måned i træk med stigninger.

Kl. 15.00 lander ordreindgangen af varige goder fra USA for februar på handlernes skriveborde. Der ventes en stigning på 0,2 pct. mod en stigning på 2,8 pct. måneden før.

Tirsdag tog renterne endnu en tur i karrusellen og dagen endte med et lille rentehop. Den toneangivende danske tiårige rente lukkede i underkanten af 0,30 pct., hvilket var knap 2 basispoint over lukkekursen mandag kl. 17.

- Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med små/marginale rentefald, noterer Sydbank i en kommentar tirsdag morgen.

Det tyske ifo-indeks kan dog blive en joker i onsdagens marked.

- Ser vi fald i Ifo-indekset vil det være en overraskelse, og det vil kunne udløse rentefald, vurderer Sydbank.