Obligationer: Lidt lavere rente på geopolitisk-cocktail

Ventede sure aktiemarkeder i Europa og fald i USA efter dansk lukketid og negative asiatiske aktiemarkeder grundet den opblussede geopolitiske uro giver som ventet et lille rentefald fra morgenstunden fredag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske 10-årige statsobligationsrente, der stadig måles på 1,5-23'eren, ligger ved 9-tiden fredag i underkanten af 1,20 pct. Torsdag kl. 17 lukkede den i 1,21 pct.

Cocktailen af et malaysisk fly nedskudt fly i Ukraine, og konflikten mellem Israel og Hamas er for stærk for markedsdeltagerne.

Der blev skabt usikkerhed på de finansielle markeder sidst på torsdagen, og det fik investorerne til at søge mod mindre risikofyldte investeringer og sikker placeringer som guld. Det er også tilfældet fredag - omend ikke i voldsom grad.

I USA faldt renten på de 10-årige amerikanske statsobligation, den såkaldte T-bond, 8 basispoint. Den ligger dog fredag morgen uændret i forhold til ved dansk lukketid torsdag

Udover den geopolitiske uro, der spiller den altoverskyggende hovedrolle, er der biroller til lidt amerikanske nøgletal, hvor forbrugertillidsindekset fra University of Michigan er det væsentligste.

Det landsdækkende indeks for den amerikanske forbrugertillid ventes ifølge Bloomberg News at vise 83,0 fra 82,5 måneden før.

Michigan-indekset får vanlig vis pænt fokus, da det er første tal for den indeværende måned - juli.

- Set i historisk lys er indekset ikke specielt højt. Eksempelvis var Michigan-indekset i år 2000 ved flere lejligheder over 110, konstaterer Sydbank i en morgenkommentar.

Banken mener, at fremgang på arbejdsmarkedet, stigende huspriser, og stigende aktiekurser givetvis trækker op. Omvendt kan frygt for fremtiden være med til at trække forbrugertilliden ned.

- De to modsat rettede kræfter er givetvis årsagen til, at indekset de seneste måneder har set en forholdsvis stabil udvikling, konstaterer banken.

Derudover kommer der statistik for de ledende indikatorer for juni, der er en sammenvægtning af 10 nøgletal om den amerikanske økonomi. Indikatorerne ventes ligesom måneden før at vise plus 0,5 pct.

I Europa er der stort set sommerferie - i hvert fald fredag - på nøgletalssiden.

Der kommer betalingsbalancetal fra Eurozonen kl. 10.00 ellers er der arbejdsløshedstal fra Spanien og Slovakiet og forbrugertillid fra Belgien og Holland. Ikke noget, der i selv et almindeligt marked ville kunne rykke til renterne.


Kampen om SIND Ungdom