Obligationer: Lidt højere rente inden tyske og amerikanske tal

Renterne i både Europa og USA ligger for det meste lidt højere onsdag ved frokosttid.

Arkivfoto. Renterne i både Europa og USA ligger for det meste lidt højere onsdag ved frokosttid. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Renterne i både Europa og USA ligger for det meste lidt højere onsdag ved frokosttid.

En nordkoreansk missiltest fik tirsdag mange til at søge mod de mere sikre papirer og dermed presse renterne ned, men en bedre end ventet amerikansk forbrugertillid og nedtoninger af de nordkoreanske spændinger har atter fået risikolysten til at spire.

Det smitter lidt af på det danske obligationsmarked, hvor den toneangivende tiårige statsobligation lægger sig et enkelt basispoint højere i 0,48 pct. Også den tyske tiårige rente stiger 1 basispoint, her til 0,35 pct.

Inflationstal fra netop Tyskland er i fokus onsdag eftermiddag. De foreløbige tal fra flere tyske delstater har vist lidt højere stigningstakter i forbrugerpriserne i august end i juli, og klokken 14 ventes de nationale tal at vise en fremgang i inflationen til 1,7 pct. i august fra 1,5 pct. måneden før ifølge de EU-harmoniserede tal. Højere inflation kan indikere en kortere vej mod en opstramning af pengepolitikken og dermed højere renter.

Senere onsdag kommer den amerikanske forløber for augusts arbejdsmarkedsrapport, ADP-jobrapporten, og samtidig kommer der reviderede BNP-væksttal fra USA for andet kvartal.

»ADP-rapporterne har vist temmelig store udsving i de seneste måneder, og sammenhængen mellem ADP-rapporterne og de officielle arbejdsmarkedsrapporter har ikke været speciel god. Viser ADP-rapporten stor fremgang, kan det presse renterne op og styrke dollaren,« påpeger Sydbank i en kommentar til renteudviklingen onsdag.

Ifølge Bloomberg News ventes ADP-rapporten at vise en stigning i jobskabelsen i august på 185.000 job mod julis 178.000.