Obligationer: Let faldende statsrenter både ude og hjemme

Marginale rentefald pryder det danske obligationsmarked torsdag morgen, hvor renten på det toneangivende tiårige danske statspapir efter et kvarters handel ligger i 0,49 pct. - svarende til et fald på 1 basispoint sammenlignet med onsdag.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Arkivfoto. Marginale rentefald pryder det danske obligationsmarked torsdag morgen, hvor renten på det toneangivende tiårige danske statspapir efter et kvarters handel ligger i 0,49 pct. - svarende til et fald på 1 basispoint sammenlignet med onsdag.
Læs mere
Fold sammen

Dermed følger den danske renteudvikling den trend, som gjorde sig gældende i nattens løb på den anden side af Atlanten, hvor renterne på de amerikanske statsobligationer - målt på den tiårige T-bond - gik en anelse tilbage i forhold til ved dansk lukketid.

Også på nogle af de nære obligationsmarkeder har der fra torsdagens morgenstund været fald i statsrenterne - eksempelvis er der små rentefald i nationer som Tyskland, Frankrig og Sverige. Modsat er der rentestigninger længere sydpå i lande som Italien og Spanien.

Torsdag kommer der en stribe nøgletal fra begge sider af Atlanten. Det er imidlertid først ud på eftermiddagen, at de rigtigt interessante økonomiske data bliver offentliggjort.

Fra USA kommer der de seneste tal for nytilmeldte ledige, Philadelphia Fed-indekset for april og ledende indikatorer for marts.

Derudover bliver der præsenteret foreløbige tal for forbrugertilliden i eurozonen i april. Den ventes at lande på nogenlunde samme negative niveau som måneden før ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

»Tilliden har ligget nogenlunde fladt siden årsskiftet på trods af stigende energipriser. På det seneste er energipriserne så faldet, så det burde ikke kunne trække nedad i optimismen blandt husholdningerne.«

»Den politiske usikkerhed har endnu påvirket tilliden negativt, og det vil nok heller ikke ske, så længe meningsmålingerne til det franske parlamentsvalg ikke peger på yderligere medvind til Marine le Pen og hendes parti,« skriver Handelsbanken.