Obligationer kl. 11.50: Steg marginalt i rolig handel

 

Det danske obligationsmarked oplevede mandag middag en af de mere rolige dage, da markedsdeltagerne ikke fik hjælp fra deres amerikanske kolleger, fordi de er på en forlænget weekend grundet Martin Luther King Day. Den makroøkonomiske kalender var stort set blottet for vigtige opgørelser med europæisk industriproduktion og britiske producentpriser som eneste undtagelse. Effekten var dog yderst marginal.

 

Den toneangivende danske 9-årige statsobligation lå mandag middag 0,08 point højere i kurs 100,02 med en effektiv rente på 3,99 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,08 lavere i kurs 92,20 med en effektiv rente på 4,82 pct.

 

Ved 10.30-tiden kom opgørelsen over de britiske kerneproducentpriser (eksklusive energi) for december. Den viste en stigning på 0,1 pct. mod 0,2 pct. i november. Analytikerne havde ventet en stigning på 0,2 pct. Tallene indikerer en svagt aftagende britisk inflation. Den samlede prisopgørelse pegede dog i modsat retning, idet prisindekset steg 0,2 pct. Her lå analytikerprognosen på 0,1 pct. Bank of England hævede i sidste uge den toneangivende rente til 5,25 pct. Af flere analytikere er renteforhøjelsen blevet tolket, som en reaktion mod stigende inflation.

 

Industriproduktionen for november i eurozonen blev set lidt efter i sømmene ved 11-tiden. Produktionen steg 0,2 pct., og det var mindre end ventet, mens den måneden før faldt 0,1 pct. Analytikerne havde ventet en stigning på 0,7 pct. Opgørelsen havde dog kun en yderst marginal effekt, da kurserne bevægede sig sidelæns efter offentliggørelsen.

 

De japanske markeder fik mandag morgen lidt opmærksomhed, idet stærke maskinordrer for november øgede forventningerne til en japansk rentestigning allerede i indeværende uge. Maskinordrerne steg 3,8 pct. i november efter en fremgang på 2,8 pct. i oktober. Økonomerne havde ventet en stigning på 3,5 pct. i november målt på årsbasis. Futuremarkedet indikerer en sandsynlighed for en japansk rentestigning på torsdag for at være på 76 pct. Inden maskinordre-opgørelsen lå sandsynligheden på 66 pct. Det skrev Bloomberg News. Den japanske centralbankrente er på 0,25 pct.

 

Den resterende del af mandagen byder ikke på nogle vigtige makroøkonomiske offentliggørelse. Kurserne ventes derfor, at fortsætte en sidelæns bevægelse omkring nuværende niveau.

 

Euro mod dollar blev handlet i 1,2944, hvilket var en marginal forbedring i euroens favør.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )