Obligationer: Investorerne venter på nyt fra Draghi

Foto: DANIEL ROLAND. Torsdag holder både den japanske centralbank, Bank of Japan, og den europæiske pendant, ECB, rentemøde.
Læs mere
Fold sammen

Der er kun små udsving på det danske obligationsmarked onsdag, hvor investorerne kun har mindre nøgletal at se frem mod og i stedet kan spejde til torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB).

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger efter kort tids handel i 0,67 pct., hvilket også var niveauet tirsdag eftermiddag.

På nøgletalsfronten lander der onsdag tal for byggebranchen i Europa, hvor der bliver offentliggjort statistik for produktionen i sektoren, mens der fra USA lander statistik for påbegyndt boligbyggeri og antallet af byggetilladelser.

Derimod kommer der mere fart over det makroøkonomiske felt torsdag, hvor både den japanske centralbank, Bank of Japan, og den europæiske pendant, ECB, holder rentemøde.

»Der er fokus på, om BoJ sender nogen signaler i retning af en begyndende normalisering af pengepolitikken. Bank of Japan er lidt i samme situation som ECB. Væksten er fornuftig nok, men inflationen er langt under målsætningen,« skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank i en kommentar.

I forhold til Den Europæiske Centralbank, ECB, er forventningen ifølge flere økonomer, at banken vil tage et skridt mod en strammere kurs for pengepolitikken.

Konkret skal det ske ved at fjerne bankens sædvanlige formulering om muligheden for at øge det massive opkøbsprogram af obligationer, hvis det økonomiske billede bliver mere mudret. Derimod er der ikke forventninger om en renteforhøjelse i denne omgang.

/ritzau/FINANS