Obligationer: Investorerne venter på amerikanske infaltionstal

En amerikansk rentestigning i december lurer fortsat i baghovedet hos investorerne, og eftermiddagens tal for inflationen i september kan være med til at bære mere brænde til rentebålet eller det modsatte.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Det kan holde renten på den danske toneangivende tiårige statsobligation i ave fra morgenstunden, indtil tallet offentliggøres klokken 14.30 dansk tid.

Markedet ser sandsynligheden for en rentestigning i december på 76,7 pct. ifølge Bloomberg News. Federal Reserves mål for inflationen ligger på en årlig stigningstakt på 2 pct. Ifølge Bloomberg ventes kerneinflationen, som er den samlede inflation fraregnet fødevarer og energi, at lande på 1,8 pct. i september i forhold til for et år siden.

Oveni offentliggøres tal for det amerikanske detailsalg - ligeledes septembertal. Tallet kan dog være lidt sløret, da det ventes at stige til 1,7 pct. mod et fald på 0,2 pct. i august. Det er det stigende bilsalg, der kan puste til tallet, da amerikanerne formentlig har købt lidt flere biler end normalt for at forny bilparken efter ødelæggelserne fra orkanerne i august og september.

»Overrasker inflationen og detailsalget negativt, kan det sende renterne ned og svække dollaren. Det primære fokus vil være på kerneinflationen«, påpeger Sydbank i en kommentar til fredagens renteudvikling.

Den amerikanske toneangivende tiårige T-bond lukkede torsdag med en rente på 2,32 pct. i New York - 2 basispoint lavere end onsdag ved lukketid. Fredag morgen handles T-bonden fortsat i samme niveau på markedet i Tokyo, hvilket er 1 basispoint lavere, end da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag.

Renten på den danske toneangivende tiårige statsobligation lukkede torsdag i 0,55 pct. Det var det samme som ved dagens begyndelse og 1 basispoint lavere end onsdagens slutrente.