Obligationer: Investorerne søgte de sikre papirer

En faldende oliepris satte sig præg på aktiemarkedet mandag, hvor investorerne holdt sig fra at tage for meget risiko ind på bøgerne og i stedet søgte mod de mere sikre papirer.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

På obligationsmarkedet betød det rentefald over en bred kam, og herhjemme dykkede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 2 basispoint til 0,72 pct.

Fra makrofronten var der ikke meget nyt at hænge sin hat på mandag, hvor investorerne i stedet kunne lade op til en stribe begivenheder, der vil være i fokus senere på ugen.

Det gælder blandt andet onsdagens møde i den i den amerikanske centralbank og flere tunge nøgletal, hvor der fredag kommer statistik for udviklingen i USA's bruttonationalprodukt, BNP.

Fra det tyske kunne investorerne dog notere det tyske Ifo-indeks, der dækker 7000 virksomheders syn på det nuværende forretningsklima og situationen om et halvt år.

Indekset faldt til 107,3 i januar fra 108,7 måneden før. Det var værre end ventet, da økonomer adspurgt af Bloomberg havde regnet med et fald til 108,4.

- Der er ingen grund til at overdramatisere udviklingen. Niveauet for Ifo-indikatoren er fortsat højt, men det er klart, at der en risiko for, at den svaghed, som har kunnet observeres i fremstillingssektoren på globalt plan, også slår igennem på tysk erhvervsliv, lyder det fra Helge Pedersen, cheføkonom i Nordea, i en kommentar.