Obligationer: Investorerne søger væk fra aktier

Der er ikke den store risikolyst på finansmarkederne fra ugens start, så investorerne lader til at søge mod de lidt mere sikre papirer, hvilket betyder rentefald for de danske statsobligationer.

Ved 11.40-tiden ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i 2025 i 0,24 pct., hvilket er et fald på omkring 2 basispoint i forhold til lukkeniveauet fredag.

Rundt i Europa er billedet nogenlunde det samme i de lande, der normalt plejer at følge udviklingen i Danmark. Der er således rentefald i niveauet 0-2 basispoint i lande som Tyskland, Sverige, Holland og Schweiz.

Derimod er der, som så mange gange før, en lidt anden retning i Sydeuropa, hvor renterne i Italien, Spanien og Portugal stiger 2-4 basispoint i mandagens handel.

I Grækenland stiger renten på det tiårige papir 15 basispoint oven på fredagens møde i eurogruppen i Riga fredag, hvor der ikke kom afgørende afklaring omkring Grækenland. Bevægelser i den størrelsesorden har dog været hverdag gennem de seneste mange måneder, hvor situationen omkring den græske deltagelse i eurosamarbejdet har været usikker.

Ifølge Henrik Drusebjerg, der er chefstrateg i investeringsbanken Carnegie, er der dog en smule fremgang at spore, fordi eurogruppen nu går direkte til premierminister Alexis Tsipras og uden om finansminister Yanis Varoufakis, hvilket kan være med til at sætte gang i reformerne i Grækenland, da den græske finansminister ifølge flere iagttagere forhaler processen.

Der er ingen nøgletal på programmet mandag, men investorerne vil muligvis holde lidt øje med, hvad der bliver sagt, når næstformanden for Den Europæiske Centralbank (ECB), Vitor Constancio, i løbet af eftermiddagen taler i Bruxelles.

Tirsdag vil der være tal for forbrugertilliden i USA i april, mens onsdagen byder på den første opgørelse af BNP-væksten i første kvartal. Senere samme dag kommer der en rentemeddelelse i forlængelse af mødet i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité, FOMC.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk