Obligationer: Flad åbning i vente på USA-uafhængighedsdag

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Det danske obligationsmarked ventes tirsdag at åbne tæt på uændret efter en yoyo-bevægelse i markedet mandag, hvor indledende rentefald blev udvisket efter amerikanske nøgletal. Tirsdagen byder ikke på de store nøgletal, og børserne i USA holder lukket på grund af fejringen af den amerikanske uafhængighedsdag.

Herhjemme endte renten på den tiårige danske statsobligation mandag uændret i 0,67 pct., efter at den i løbet af dagen havde været nede at runde 0,65 pct.

RENTESTIGNINGER I USA
I New York lukkede renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond i 2,35 pct. Det var 5 basispoint højere end fredagens slutniveau og 1 basispoint højere, end da de danske handlere gik hjem mandag eftermiddag. Det er samtidig det højeste niveau i næsten tre måneder.

Den toårige amerikanske rente nåede endvidere det højeste niveau i otte år, efter at ny statistik øgede forventningerne om, at Federal Reserve vil hæve renten igen i år, samtidig med at andre af verdens store centralbanker skifter til en strammere pengepolitik.

Tirsdag morgen handles de amerikanske T-bonds ikke på markedet i Tokyo, da markedet i New York er lukket.

BLANDEDE ØKONOMISKE DATA
De danske obligationer udviskede rentefald mandag eftermiddag efter positive data for udviklingen i det amerikanske ISM-indeks, der viste en stigning til 57,8 i juni fra 54,9 måneden før, mens konsensus var et indeks på 55,3.

Omvendt skuffede prisindekset med et fald til 55,0 fra 60,5 i april og konsensus på et fald til 58,5.

Tirsdagens nøgletal begrænser sig til udviklingen i producentpriserne i eurozonen i maj og herhjemme til Nationalbankens valutareserve i juni. Fra Sverige er der desuden rentemeddelelse fra Riksbanken klokken 9.30.