Obligationer: Efter USA-bekymringer ventes renterne at stige

Renterne ventes at fortsætte op tirsdag, hvor finansmarkederne atter bærer præg af, at investorerne har lagt bekymringerne over spændingerne mellem USA og Nordkorea på hylden.

Arkivfoto. Renterne ventes at fortsætte op tirsdag, hvor finansmarkederne atter bærer præg af, at investorerne har lagt bekymringerne over spændingerne mellem USA og Nordkorea på hylden. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISI NIESNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renterne ventes at fortsætte op tirsdag, hvor finansmarkederne atter bærer præg af, at investorerne har lagt bekymringerne over spændingerne mellem USA og Nordkorea på hylden.

Den voksende appetit på risiko viser sig ved stigende aktiekurser, mens sikre havne som guld og obligationer falder i værdi. Eksempelvis er kursen på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation tirsdag morgen trykket, og renten er steget til 2,25 pct. - 4 basispoint mere end niveauet ved dansk børslukketid mandag.

På det danske obligationsmarked steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation mandag 2 basispoint til 0,54 pct., men renten er fortsat 6 basispoint lavere end for en uge siden.

Når først handelsdagen kommer i gang, vil det i høj grad være forbrugernes adfærd, der er i fokus på obligationsmarkederne qua en række nøgletal fra begge sider af Atlanten.

Dagens højdepunkt er formentlig opgørelsen over det amerikanske detailsalg i juli, hvor der ifølge Bloomberg estimeres en stigning på 0,3 pct. i forhold til juni - og 0,4 pct., hvis man renser tallene for biler og benzin. Det tal lægges frem klokken 14.30 samtidig med opgørelsen over Empire Manufacturing-indekset fra New York-regionens industrisektor.

Inden da lægges der tal frem for inflationen i både Sverige og Storbritannien, som kan være sigende for de kommende tiltag fra begge landes centralbanker.

Kalenderen byder desuden på foreløbige BNP-tal fra Tyskland, hvor der forudses en vækstrate på 1,9 pct. i andet kvartal forhold til samme kvartal af året før.