Obligationer: Draghi kan udstikke retningen for roligt marked

De danske obligationsrenter ventes ikke at gøre meget væsen af sig, når ugens sidste handelsdag går i gang fredag morgen.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Nattens renteudvikling i USA og Asien giver ikke meget inspiration videre til de europæiske obligationshandlere før handelsstart. I USA sluttede handlen med T-bonden med en rente på 2,37 pct., men siden er renten på den toneangivende amerikanske obligation faldet til 2,35 pct. svarende til niveauet ved dansk lukketid torsdag eftermiddag.

Dermed tyder det på, at et uændret renteniveau - måske med et svagt fald - vil være retningen for den danske obligationshandel fredag, hvor kalenderen kun byder på få nøgletal at handle på og taler fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, og den tyske centralbankchef, Jens Weidmann.

- De danske renter vil formentlig trække en smule lavere fra morgenstunden, og retningen kan blive påvirket af Draghis tale her til morgen, hvor også den tyske centralbankchef Jens Weidmann er sat til at tale. Igen er investorernes ører rettet mod centralbankcheferne for at få nyt om den pengepolitiske retning og ikke mindst nye indikationer på, hvordan nedtrapningen af obligationsopkøbene vil forløbe, skriver Andreas Østerheden, seniorstrateg i Nordea, i en kommentar.

Dagens vigtigste nøgletal kommer fra USA og drejer sig om udviklingen i det påbegyndte boligbyggeri og antallet af byggetilladelser i oktober.

Ifølge Bloomberg er forventningen blandt økonomerne, at tallet vil vise en stigning i det påbegyndte byggeri til 1.190.000 boliger regnet på årsbasis fra 1.127.00 boliger måneden før, mens antallet af byggetilladelser ventes at stige til 1.250.000 fra 1.215.000 måneden før.

»Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter. Det amerikanske boligmarked kan flytte renterne lidt, men næppe meget. Viser boligmarkedet lavere fremgang end ventet, kan det presse renterne lidt ned og svække dollaren,« skriver Sydbank i en kommentar.

Fra eurozonen kommer der desuden nyt om septemberudviklingen i betalingsbalancen og tal for produktion, bygge og anlæg.

Torsdag lukkede den toneangivende danske statsobligation med en uændret rente på 0,46 pct.