Obligationer: Chance for lille rentestigning op til rentemøde

De danske renter kan kravle en smule op tirsdag, hvor investorerne i obligationsmarkeder formentlig vil indtage en overordnet afventende position op til ugens højdepunkt.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Arkivfoto. De danske renter kan kravle en smule op tirsdag, hvor investorerne i obligationsmarkeder formentlig vil indtage en overordnet afventende position op til ugens højdepunkt.
Læs mere
Fold sammen

På en ellers stille morgen kan de danske renter kravle en smule op tirsdag, hvor investorerne i obligationsmarkeder formentlig vil indtage en overordnet afventende position op til ugens højdepunkt.

Det finder sted onsdag aften dansk tid med afslutningen af juli-rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Her vil det overraske langt de fleste markedsiagttagere, hvis banken ender med at gøre andet end indikere en fremtidig reduktion af den lempelige pengepolitik.

En eventuel renteforhøjelse er nemlig mere sandsynlig senere på året, hvor oktober og december bliver nævnt som muligheder ifølge Bloomberg News.

Baggrunden for, at banken formentlig ikke igangsætter en renteforhøjelse på juli-rentemødet, skal findes i, at inflationen i USA i øjeblikket ligger under Federal Reserves mål på 2 pct., og derfor kan en pengepolitisk stramning komme lige tidligt nok.

Tirsdag morgen bliver den tiårige amerikanske statsobligation - T-bonden - handlet med en rente på 2,25 pct., hvilket er 1 basispoint højere, end da der blev lukket for handlen med værdipapirer herhjemme mandag eftermiddag.

På ugens første handelsdag endte renten på den tiårige danske statsobligation i 0,62 pct. Det var samtidig et fald på 1 basispoint i forhold til fredag.

Kalenderen for tirsdag er relativt tynd og byder blot på de seneste IFO-indikatorer for eurozonen og Tyskland foruden amerikanske boligpriser og forbrugertilliden i USA.