Obligationer: Blikstille renter præger markedet

Det danske obligationsmarked træder vande onsdag middag, hvor det har været småt med overraskelser fra den makroøkonomiske front.

Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske obligationsmarked træder vande onsdag middag, hvor det har været småt med overraskelser fra den makroøkonomiske front.

Tyske inflationstal er faldet ud som ventet. Det samme gjorde tal for industriproduktionen i eurozonen, og herhjemme er det heller ikke den store overraskelse, at Danmarks Nationalbank har løftet sine forventninger til den økonomiske vækst.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger uændret i 0,51 pct. efter en rentestigning på samlet 5 basispoint mandag og tirsdag,

Nationalbanken venter nu en vækst på 2,3 pct. i år mod tidligere 1,6 pct. Det er en smule højere end den seneste prognose fra Nordea, der i sidste uge spåede en vækst på 2,2 pct. i år.

På makrosiden har investorerne onsdag desuden kunnet bide mærke i offentliggørelsen af tyske forbrugerpriser i august, der som ventet steg 0,1 pct. ligesom i den foreløbige opgørelse.

Foruden de tyske inflationstal er der fra det europæiske kontinent også kommet tal for industriproduktionen i eurozonen. Den steg som ventet med 0,1 pct. på månedsbasis i juli, hvilket gav en årsstigningstakt på 3,2 pct. - snert op ad økonomernes forventning om en stigning på 3,3 pct.

Ud på eftermiddagen kommer der fra USA producentpriser for august, som ifølge Bloombergs estimater ventes at vise en stigning på 2,5 pct. sammenlignet med samme måned året før.