Obligationer: Beherskede rentefald i Nordeuropa

Renteudviklingen er behersket onsdag formiddag, hvor den toneangivende tiårige danske statsobligation handles med en rente, der svinger mellem 0,63 pct. og 0,65 pct.

Renteudviklingen er behersket onsdag formiddag, hvor den toneangivende tiårige danske statsobligation handles med en rente, der svinger mellem 0,63 pct. og 0,65 pct. Fold sammen
Læs mere

Ved middagstid onsdag ligger renten i bunden af intervallet i 0,63 pct. som er 2 basispoint lavere end ved danske lukketid tirsdag og 1 basispoint lavere end åbningsniveauet onsdag morgen.

Tilsvarende rentefald omkring 2 basispoint ses på de store markeder i London, Paris og Frankfurt, mens statsrenterne i Sydeuropa stiger.

Tyskland har sidst på formiddagen holdt auktion over tiårige statsobligationer, som fik et hammerslag på 0,62 pct. mod en rente på 0,51 pct. ved en tilsvarende auktion for en måned siden.

I Italien stiger den toneangivende rente hele 9 basispoint, i takt med at usikkerhed om effekten af endelig regeringsaftale mellem de euroskeptiske partier Liga Nord og Femstjernebevægelsen udvikler sig.

Formiddagen har budt på nøgletal for inflationen i eurozonen. Der var tale om den endelige opgørelse, der vise prisstigninger på 1,2 pct. i april, og det var lidt under markedets forventninger om stigninger på 1,3 pct.

Senere på dagen træder USA ind på scenen med nøgledata for byggeriet, hvor der ventes et fald i det påbegyndte boligbyggeri og i byggetilladelserne, men stigende industriproduktionen og kapacitetsudnyttelsen i april.