Obligationer: Atter mere rentero efter tirsdagsdukkert

Efter massivt pres på de danske statsrenter i tirsdagens handel ser der igen ud til at ånde mere fred og fordragelighed, inden starten går for onsdagens handel med statsobligationer.

Foto: Nils Meilvang

Tirsdag opstod der igen frygt for de globale vækstudsigter, hvilket fjernede risikovilligheden og forplantede sig i aktiemarkederne, hvor der var brede fald. Det medførte samtidig investorflugt over i de mere sikre havne, som statsobligationer i blandt andet Nordeuropa eksemplificerer.

Onsdag er oliepriserne dog igen i fremdrift, og der synes at være en noget bedre stemning omkring aktierne, hvilket igen kan flytte fokus og tage penge ud af obligationsmarkedet, som derfor ventes at starte tæt på udgangspunktet.

Tirsdag faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 6 basispoint til 0,35 pct., og efter dansk lukketid har der ikke været store udsving i den tiårige amerikanske rente, der i onsdag morgens asiatiske handelssession handles et enkelt basispoint højere end tirsdag klokken 17.

Heller ikke på makrofronten er der umiddelbart noget, der ser ud til at kunne skabe synderligt store bevægelser på rentemarkederne.

Den største begivenhed er en opgørelse over industriproduktionen i Tyskland i februar. Her venter økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News et fald på 1,8 pct. sammenlignet med januar, mens der på årsbasis er ventet en produktionsfremgang på 0,4 pct.

- Dagens nøgletal og begivenheder vil næppe kunne påvirke obligationsmarkederne i et større omfang. Et stort fald i den tyske industriproduktion vil dog kunne udløse mindre rentefald, ligesom det kan udløse aktiekursfald, skriver Sydbank i en kommentar onsdag morgen.

Derudover kigger investorerne frem mod referatet fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der offentliggøres klokken 20.00 dansk tid.