Obligationer: Appetit på risiko fortsætter op til weekenden

En appetit på risiko ser ud til at have bidt sig fast i investorerne de seneste dage, og det kan bidrage til nye rentestigninger herhjemme fra handelsstart fredag.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

En appetit på risiko ser ud til at have bidt sig fast i investorerne de seneste dage, og det kan bidrage til nye rentestigninger herhjemme fra handelsstart fredag.

Baggrunden er onsdagens præsentation af den længe ventede skattereform fra den amerikanske præsident, Donald Trump, som sigter efter at give skattelettelser til både almindelige arbejdere og virksomheder. De udsigter har siden sendt aktierne op, mens obligationsrenterne er røget samme vej.

»Planen er mindre vidtgående end de tidligere fremlagte, men når den alligevel havde positiv markedseffekt skyldes det måske, at udspillet er mere moderat og derfor spås større chance for rent faktisk at blive vedtaget«, vurderer Handelsbanken i en kommentar.

Torsdag steg renten på den tiårige danske statsobligation med 2 basispoint til 0,56 pct. Det blev siden fulgt op af en lidt mindre rentestigning i USA set over hele torsdagen, når der skeles til det lokale statspapir med en tilsvarende løbetid.

Efter at have lukket med en rente på godt 2,31 pct. i New York bliver den tiårige amerikanske statsobligation - T-bonden - fredag morgen handlet til samme niveau i den asiatiske handel. Det er omkring 3 basispoint højere, end da det danske marked lukkede torsdag.

»Den amerikanske tiårige rente var en overgang oppe i 2,35 pct. i går, men er siden faldet tilbage. Den største eufori omkring Trumps skatteudspil har formentlig bundfaldet sig i de fleste investorers optik, hvilket kan have sendt renterne lidt ned igen«, spekulerer Sydbank i en kommentar.

Fredag kommer investorerne til at kunne se frem til tal for den danske BNP-vækst i andet kvartal, der ifølge Bloomberg ventes at være steget 0,6 pct. Senere kommer der blandt andet data for den tyske arbejdsløshed i september, forbrugerprisestimat for eurozonen samt data for personlig indkomst og forbrug i USA i august.