Obligationer: Amerikanske nøgletal i fokus

Der ventes ikke de store udsving, når det danske obligationsmarked tirsdag åbner op igen efter påskeferien.

Læs mere
Fold sammen

Markedsdeltagerne kan tirsdag se frem til en stribe amerikanske nøgletal, mens der ugen igennem også må ventes fortsat fokus på første runde af det franske præsidentvalg søndag.

Tirsdag morgen i asiatisk handel ligger den tiårige amerikanske T-bond med en rente på 2,24 pct., hvilket den også lå i før påskeferien. Herhjemme gik markedet på påskeferie efter en onsdag, hvor den toneangivende tiårige danske statsobligation endte i 0,50 pct.

NØGLETAL FRA USA

I eftermiddag vil fokus rette sig mod USA, hvor der kommer tal for påbegyndt boligbyggeri og udviklingen i udstedelser af byggetilladelser. Derudover kommer der tal for industriproduktionen i marts.

- Produktionen hos de amerikanske virksomheder går fortsat ikke for godt. Det er blevet til fald i industriproduktionen i fire af de seneste syv måneder. Baggrunden er primært problemer i oliesektoren og det forhold, at dollaren er blevet styrket i en længere periode, skriver Sydbank i sin morgenberetning.

Ifølge et estimat fra Bloomberg News venter analytikerne at se en stigning i industriproduktionen på 0,4 pct. på månedsbasis i marts.

FORBRUGERTILLIDEN OVERRASKER

I løbet af påskeferien kom der i øvrigt flere andre amerikanske nøgletal. Det gjaldt blandt andet en foreløbig opgørelse af forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan. Det blev offentliggjort torsdag og viste en stigning til 98,0 i april fra 96,9 måneden før.

Analytikerne havde ventet et indeks på 96,5 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Fredag kom der en opgørelse over udviklingen i forbrugerpriserne i marts. De viste sit at være faldet med 0,3 pct. på månedsbasis mod en ventet flad udvikling.

På årsbasis var der tale om en stigning i priserne på 2,4 pct. mod en ventet stigning på 2,6 pct.

Detailsalget viste sig fredag endvidere at være faldet med 0,2 pct. på månedsbasis i marts. Det var helt i overensstemmelse med forventningerne.

/ritzau/FINANS