Obligationer: Amerikanske BNP-tal sendte renterne op

Renterne bevægede sig det meste af onsdagen sidelæns, men ud på eftermiddagen steg de til vejrs, efter at der blev offentliggjort overraskende stærke tal for den amerikanske BNP-vækst i andet kvartal.

Det amerikanske bruttonationalprodukt steg i andet kvartal 4,0 pct. i forhold til første kvartal på annualiseret basis. Det var noget højere end ventet, idet økonomerne på forhånd havde ventet en fremgang på 3,0 pct. Samtidig steg privatforbruget 2,5 pct. i andet kvartal mod ventet 1,9 pct., hvilket er positivt, da privatforbruget udgør 70 pct. af økonomien i USA.

Den toneangivende 10-årige danske statsobligation med udløb i 2023 lukkede i 1,20 pct., hvilket var en stigning på 4 basispoint i forhold til tirsdagens lukkeniveau.

Rundt i Europa var billedet det samme. I Frankrig, Tyskland, Sverige og Holland steg renterne på de toneangivende 10-årige statspapirer 3-4 basispoint fra rekordlave niveauer tirsdag.

Fredag kommer det altid imødesete nøgletal, den officielle amerikanske beskæftigelsesrapport for juli. Onsdag blev forløberen i form af ADP-jobrapporten offentliggjort. Den viste en jobskabelse på 218.000 job i juli, hvilket var 12.000 mindre, end der på forhånd var ventet i markedet ifølge Bloomberg News.

I fredagens arbejdsmarkedsrapport ventes der at være skabt 231.000 job i juli mod 288.000 i måneden forinden.

Efter dansk børslukketid, klokken 20 dansk tid, kommer den amerikanske centralbank med en rentemeddelelse. Økonomer venter, at renten fastholdes, og at banken reducerer sit månedlige opkøb af obligationer med 10 mia. dollar til 25 mia. dollar.

/ritzau/FINANS