Obligationer: Afventende investorer spejder mod USA

Det tegner til en rolig dag på det danske obligationsmarked, da investorernes opmærksomhed er rettet mod den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som indleder sit todages rentemøde tirsdag.

Foto: Joshua Roberts. Fokus er rettet mod det pressemøde onsdag aften dansk tid, hvor centralbankchef Janet Yellen formentlig vil komme ind på, hvornår banken vil begynde at reducere balancen.
Læs mere
Fold sammen

Der ventes først en højere amerikansk rente til december, hvor sandsynligheden for en rentestigning ifølge Bloomberg News er på 50,6 pct. Fokus er derimod rettet mod det efterfølgende pressemøde onsdag aften dansk tid, hvor centralbankchef Janet Yellen formentlig vil komme ind på, hvornår banken vil begynde at reducere balancen.

»Med en dag uden de helt store nyheder i vente, vil de europæiske markeder formentlig køre sidelæns efter gårsdagens stigninger. Det samme gælder obligationsrenterne, som også vil være præget af en afventende stemning, mens investorerne ser frem mod pressekonferencen i morgen, efter det to dage lange møde i den amerikanske centralbanks rentekomité,« skriver Andreas Østerheden, investeringsstrateg i Nordea, i en kommentar forud for markedets åbning.

Han venter da også en uændret styringsrente, men at der vil blive givet et praj om en reduktion af balancen til oktober, hvor han forventer, at centralbanken vil begynde at lade dele af deres store obligationsbeholdning udløbe.

Mandag steg renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation med 1 basispoint til 0,55 pct.

I USA steg den toneangivende tiårige T-bond mandag med 3 basispoint til 2,23 pct. i New York. Men tirsdag morgen handles de amerikanske T-bonds med en rente på godt 2,22 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er det samme niveau, som da de danske handlere lukkede bøgerne mandag eftermiddag.

Kalenderen tirsdag er ikke præget af tunge økonomiske nøgletal, hvor det tyske ZEW-indeks for september, som er de finansielle aktørers vurdering af udsigterne for økonomien, og den amerikanske byggerapport - ligeledes for september - offentliggøres.