Obl./tendens: Ventes at sive på en rolig dag

 

Det danske obligationsmarked ventes ikke at give den store lyd fra sig tirsdag. Kalenderen for makroøkonomiske offentliggørelser er tom på den amerikanske side, mens der kun er tysk industriproduktion på programmet for eurozonen. Det amerikanske centralbankmedlem Donald Kohn udtrykte igen bekymring for inflationen, hvilket kan understøtte en svag sivende tendens.

 

Den tyske 10-årige bund future lå tirsdag morgen 0,02 point lavere i kurs 115,94 og indikerer dermed en svagt negativ åbning på det danske obligationsmarked.

 

Tirsdag morgen overraskede tal for både det tyske handelsoverskud og betalingsoverskud positivt. Handelsoverskuddet steg til 18,5 mia. euro i november, hvor der var ventet 15,9 mia. euro. Betalingsoverskuddet steg til 12,5 mia. euro, hvor der var ventet 11 mia. euro.

 

- Tendensen hælder klart til, at de europæiske obligationsrenter vil fortsætte lidt op det næste stykke tid, udtalte obligationschef hos Investec Asset Management, John Stopford, til Bloomberg News. Nøgletallene for eurozonen bliver ved med at vise en stærk udvikling, og ECB har dermed ingen grund til at ændre på den hårde linie omkring pengepolitikken, vurderede chefen.

 

Det amerikanske centralbankmedlem Donald Kohn udtalte mandag, at inflationen fortsat er en større bekymring for centralbanken, i forhold til en svagere økonomisk vækst.

 

- En gradvis sænkning af inflationen virker fortsat som det mest sandsynlige resultat fremadrettet, men intet er sikkert endnu, udtalte Donald Kohn i en tale i Atlanta.

 

- Den toneangivende 9-årige danske statsobligation lukkede mandag 0,16 point højere i kurs 100,67 med en effektiv rente på 3,91 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne steg marginale 0,03 point til kurs 92,43 med en effektiv rente på 4,78 pct.

 

Den ti-årige amerikanske statsobligation lå tirsdag morgen lidt lavere i kurs 99 23/32 i Asien. Fredag lukkede den 2/32 lavere i kurs 99 24/32 med en effektiv rente på 4,65 pct. Den 30-årige T-bond steg 2/32 til 96 9/32 med en effektiv rente på 4,73 pct., mens den to-årige T-bond lukkede 1/32 lavere i 99 30/32.

 

Tirsdagen byder ikke på de helt store makroøkonomiske offentliggørelser, hvor investorerne vil rette blikket mod Tyskland. Tal for industriproduktionen i november er på programmet.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )