Obl./tendens: Ses højere på mindre flugt til sikker havn

 

Det danske obligationsmarked ventes tirsdag at åbne højere, efter at de amerikanske aktiemarkeder tabte pusten i mandagens sene handel. Det løftede de amerikanske obligationskurser, som til at starte med lå med kursfald på grund af en større stigning end ventet i det overordnede tal for detailsalget. Den tyske BNP-vækst kom ind lidt lavere end ventet tirsdag morgen og kan understøtte den positive stemning.

 

Den tyske 10-årige bund future lå tirsdag morgen 0,18 pct. højere i kurs 112,72 og indikerer dermed en positiv åbning på det danske obligationsmarked.

 

- Der er fortsat usikkerhed af omfanget af problemerne forbundet til det sekundære lånemarked, udtalte obligationshandler hos CIBC World Markets, Kazuaki Oh'e, til Bloomberg News. Det er bedre for investorerne at holde fast i en stor del af deres fastforrentede papirer, for der er ingen, som ved, hvor længe usikkerheden vil vare ved, vurderede handleren.

 

Tirsdag morgen kom der foreløbige tal fra Tyskland, idet BNP-væksten blev offentliggjort for andet kvartal og den viste en stigning på 0,3 pct. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en økonomisk vækst på 0,4 pct. BNP-væksten for alle landene i eurozonen er på programmet senere i dag.

 

Mandag fik investorerne præsenteret den amerikanske detailsalgsopgørelse for juli. Detailsalget eksklusiv biler steg 0,4 pct. i juli, hvilket også var ventet af analytikerne. Dog blev forrige opgørelse oprevideret til et fald på 0,2 pct. i juni fra et fald på 0,4 pct. Det overordnede detailsalg som ikke er renset for salget af biler steg 0,3 pct., hvilket var bedre end ventet.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede mandag 0,25 point lavere i kurs 97,05 med en effektiv rente på 4,43 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne 0,08 point lavere i kurs 89,13 med en effektiv rente på 5,16 pct.

 

Den ti-årige amerikanske statsobligation lå tirsdag morgen lidt højere i kurs 99 29/32 i Asien. Mandag lukkede den 11/32 højere i kurs 99 28/32 med en effektiv rente på 4,76 pct. Den 30-årige T-bond lukkede 17/32 point højere i 100 med en effektiv rente på 4,99 pct., mens den to-årige T-bond lukkede 3/32 point højere i 100 12/32.

 

Tirsdag vil investorerne rette opmærksomheden mod BNP-væksten i eurozonen i andet kvartal. I Frankrig præsenteres endvidere forbrugerpriserne i juli. På den anden side af Atlanten rettes opmærksomheden mod de amerikanske producentpriser i juli, som er opvarmning til onsdagens vigtige forbrugerpriser.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )