Obl. kl. 12.10: Kursfremgang på svage inflationstal

Det danske obligationsmarked ligger onsdag middag højere, efter de tyske forbrugerpriser viste en større afmatning end ventet i januar, hvilket forstærker incitamentet for forsatte rentenedsættelser hos Den Europæiske Centralbank. Kursfremgangen blandt de fastforrentede papirer kommer til trods for en positiv stemning på de europæiske aktiemarkeder. I aften holder den amerikanske centralbank rentemøde.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger onsdag middag 0,28 point højere i kurs 102,39 med en effektiv rente på 3,68 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,05 point højere i kurs 89,35 med en effektiv rente på 5,18 pct.

Onsdag formiddag er der kommet tal for forbrugerpriserne fra en række tyske delstater, som viste store fald i januar sammenlignet med december. Delstaten Sachsen viste et fald på 0,5 pct. i januar sammenlignet med en stigning på 0,3 pct. i december, mens Hessen faldt 0,3 pct. i januar i forhold til en stigning på 0,4 pct. i december. Forbrugerpriserne i delstaten Bayern viste et fald på 0,3 pct. i januar i forhold til en stigning på 0,4 pct. i december.

- De positive inflationsnyheder fra Tyskland fremhæver inflationsbekæmpelsen og mulighederne for yderligere rentenedsættelser, siger obligationsstrateg Nick Stamenkovic hos RIA Capital Markets til Bloomberg News. Renterne vil begynde at falde tilbage til de laveste niveauer nogensinde de kommende tre måneder, eftersom den fundamentale økonomiske situation er ekstremt understøttende for obligationsmarkederne, vurderer obligationsstrategen.

Onsdag formiddag kom der flere nyheder fra Tyskland ved forbrugertilliden fra Gfk-instituttet, som viste en stigning til 2,2 i februar fra opreviderede 2,2 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et fald til 2,0.

Den amerikanske centralbank holder onsdag aften rentemøde. Renten blev i december sænket til 0,25 pct. Med den lave rente er der ikke mulighed for yderligere rentenedsættelser, hvorfor fokus er flyttet over på centralbankens efterfølgende melding om den økonomiske udvikling og de problemer, som økonomien står overfor.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )