Obl. kl. 12.05: Uensartet efter stemningsskift

Læs mere
Fold sammen
Det danske obligationsmarked ligger tirsdag middag uensartet, efter at statsobligationerne er vendt rundt til kursfremgang. Den øgede efterspørgsel kommer trods bekymringerne for overudbud af europæiske statsobligationer i forbindelse med regeringsauktioner i denne uge. Det tyske Ifo-barometer overraskede med en stigning i december, da der var ventet et fald. Fokus er nu rettet mod offentliggørelsen af den amerikanske forbrugertillid i eftermiddag.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger tirsdag middag 0,36 point højere i kurs 102,10 med en effektiv rente på 3,72 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,20 point lavere i kurs 89,30 med en effektiv rente på 5,18 pct.

- Udbudspresset er blot et element i denne regeringskrise, og kursfaldene på obligationsmarkedet er mere et udtryk for tvivl frem for noget andet, siger obligationsstrateg Christoph Rieger hos Dresdner Kleinwort til Bloomberg News. Markedsdeltagerne afventer størrelsen på auktioner i Italien, Belgien og Holland, bemærker strategen.

Tirsdag formiddag blev det tyske Ifo-erhvervstillidsbarometer offentliggjort og overraskede med en stigning til 83,0 i december sammenlignet med 82,7 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et fald til 81,0 i december.

- Stigningen i Ifo-barometeret er et lille tegn på håb, men er ikke nødvendigvis et tegn på, at der værste er overstået, siger cheføkonom Holger Schmieding hos Bank of America til Bloomberg News. Fremtidsudsigterne ser fortsat svage ud og BNP-væksten vil falde betydeligt i første og andet kvartal i år, vurderer cheføkonomen.

I eftermiddag er fokus rettet mod offentliggørelsen af den amerikanske forbrugertillid fra Conference Board for januar. Økonomerne venter en mindre fremgang til 39,0 sammenlignet med 38,0 måneden forinden.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )