Obl. kl. 12.05: Rentestigninger i tyndt marked

De danske obligationskurser fastholder kurstabene og morgenstundens rentestigninger, hvilket sker, efter at de amerikanske obligationer oplevede samme tendens i onsdagens marked. Valutamarkedet tiltrækker opmærksomhed efter en betydelig svækkelse af dollaren.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, ligger torsdag 0,29 point lavere i kurs 97,43 med en effektiv rente på 4,39 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,18 point lavere i kurs 88,22 med en effektiv rente på 5,27 pct.

- Rentestigningerne kommer i kølvandet af onsdagens udvikling i USA, udtaler senioranalytiker Anders Matzen fra Nordea Markets til RB-Børsen.

Investorerne fik torsdag morgen forbrugerpriser fra den tyske delstat Sachsen. Priserne er indsamlet i december, og de steg 3,1 pct. i forhold til december i fjor.

- Det ligger i tråd med forventningerne, også når der sammenlignes med den reviderede opgørelse for hele Tyskland i november, da priserne steg 3,0 pct., udtaler Anders Matzen.

- Hvis man trækker fødevare- og energipriserne ud, lyder forbrugerprisstigningen på 2,3 pct., så det underliggende pres på inflationen er fortsat, vurderer Anders Matzen, som hæfter sig ved at prisstigningerne også er understøttet af den seneste momsforhøjelse.

Torsdag eftermiddag vil fokus rettes mod den amerikanske forbrugertillidsindikator fra Conference Board, som præsenteres ved 16-tiden. Kl. 14.30 præsenteres den amerikanske opgørelse over varige forbrugsgoder for november samt den ugentlige arbejdsløshedsopgørelse.

- Jeg vil fokusere på forbrugertillidsindikatoren og Jobless Claims (jobtallene, red.), bemærker Anders Matzen.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )