Obl. kl. 12.00: Uensartet under rolig handel

Læs mere
Fold sammen
Det danske obligationsmarked ligger tirsdag middag uensartet under lav aktivitet, idet der ikke er nogen væsentlige makroøkonomiske offentliggørelser på programmet. De europæiske aktiemarkeder ligger med solide fald, men er ikke helt nok til at trække hele obligationsmarkedet højere. Investorerne sælger ud af statsobligationerne på grund det markante udbud i forbindelse med denne uges store auktioner i flere europæiske lande.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger tirsdag middag 0,19 point lavere i kurs 104,93 med en effektiv rente på 3,33 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,38 point højere i kurs 92,50 med en effektiv rente på 4,84 pct.

- Aktiemarkederne falder tilbage i takt med, at råvarepriserne falder drastisk, siger obligationschef Hiroyuki Bando hos Mitsubishi UGJ Trust & Banking til Bloomberg News. Vi er i en deflationær periode, og obligationsmarkederne vil være godt understøttet, vurderer obligationschefen.

Den amerikanske aluminiumsproducent Alcoa kom i fokus i mandagens eftermarked med sit regnskab for fjerde kvartal, som var markant dårlige end analytikernes forventninger. Faldende priser og en faldende efterspørgsel udmundede i et tab på 1,19 mia. dollar eller 1,49 dollar pr. aktie i fjerde kvartal. Eksklusiv ekstraordinære omkostninger var der tale om et tab på 28 cent pr. aktie sammenlignet med analytikernes forventninger om et tab på 10 cent pr. aktie. Alcoa fastholdt sin udbyttepolitik, hvilket var det positive punkt i regnskabet.

Olieprisen er fortsat i fokus, idet den mandag lukkede hele 7,8 pct. lavere i 37,7 dollar pr. tønde. Det er de fortsatte bekymringer for faldende aktivitet i selve økonomien, som lægger pres på olieprisen. Tirsdag middag ligger olieprisen 0,6 pct. lavere i 37 dollar pr. tønde.

Den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke taler tirsdag på London School of Economics. Centralbankmedlemmet Jeffrey Lacker er også aktuel på talerstolen, og Lacker vil sætte fokus på de økonomiske udsigter.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )