Obl. kl. 12.00: Marginale fald på udbudsbekymringer

Læs mere
Fold sammen
Det danske obligationsmarked ligger torsdag middag marginalt lavere, idet investorerne er bekymret for et globalt overudbud af obligationer i forbindelse med finansieringen af regeringernes økonomiske hjælpepakker. Torsdagen byder blandt andet på en amerikansk auktion af statsobligationer for 30 mia. dollar og kommer efter mandagens auktion på 40 mia. dollar. I eftermiddag vil der være fokus mod en række amerikanske nøgletal.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger torsdag middag 0,19 point lavere i kurs 102,13 med en effektiv rente på 3,70 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,18 point lavere i kurs 89,20 med en effektiv rente på 5,21 pct.

Repræsentanternes Hus fik onsdag godkendt hjælpepakken til den amerikanske økonomi på 819 mia. dollar uden nogen stemmer fra Republikanerne, idet lovgiverne fortsat er uenige om, hvorvidt planen er nok til at trække økonomien fri fra recession. Afstemningen lød derfor for 244 stemmer for planen og 188 imod. Hjælpepakken skal nu til videre forhandling og godkendelse i Senatet.

- På kort sigt er al fokus rettet mod den amerikanke hjælpepakke, og hvordan obligationsmarkedet reagerer på den, siger obligationsstrateg Vishal Pathak hos BNP Paribas til Bloomberg News. Obligationsmarkederne og aktiemarkederne er desuden temmelig korreleret for tiden, bemærker strategen.

Torsdag formiddag kom der tal for den tyske arbejdsløshed, som viste en stigning til 7,8 pct. i januar sammenlignet med opreviderede 7,7 pct. måneden forinden. Analytikerne havde ventet en fremgang til 7,7 pct. Antallet af tyske arbejdsløse steg med 56.000 personer i januar.

Også i Danmark overraskede ledigheden negativt med en stigning til 2,1 pct. i december i forhold til 1,9 pct. måneden forinden. Analytikerne havde ventet en mindre stigning til 2,0 pct.

På makrosiden er der en række amerikanske nøgletal på menuen torsdag eftermiddag, hvor der kommer tal for de varige forbrugsgoder ekskl. transport for december. Økonomerne venter et fald på 2,7 pct. sammenlignet med en stigning på 0,6 pct. måneden forinden.

Der kommer også tal for boligmarkedet ved salget af nye huse, som ventes at vise et fald på 2,5 pct. i december til 397.000 enheder i forhold til 407.000 enheder måneden forinden.

Afsluttende kommer der tal for de nye ugentlige ansøgere af arbejdsløshedsunderstøttelse, som ventes at vise et mindre fald til 575.000 personer i forhold til 589.000 personer ugen forinden.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )