Obl. kl. 11.58: Tabte kursfremgangen

Det danske obligationsmarked ligger torsdag middag med marginale udsving, og dermed er morgenstundens kursfremgang tabt. Fremgangen havde udgangspunkt i spekulationerne om obligationsforsikringsselskab ACA Financial Guaranty.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, ligger torsdag middag 0,04 point højere i kurs 97,80 med en effektiv rente på 4,33 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,05 point højere i kurs 88,60 med en effektiv rente på 5,23 pct.

Kreditvurderingsselskabet Standard & Poor's sænkede onsdag aften sin rating markant på realkreditselskabet ACA Financial Guaranty, som blandt andet laver forsikringsprodukter forbundet til obligationsmarkedet, til "junkstatus" CCC.

- Amerikanske obligationsudstedere er kommet under pres efter de sænkede ratings fra Standard & Poor's onsdag, og det løfter obligationskurserne på det danske obligationsmarked torsdag morgen, udtalte senioranalytiker hos Nordea Markets, Anders Matzen, til RB-Børsen. Det er endnu et tegn på, at kreditkrisen fortsat trækker sine dybe spor på de finansielle markeder, bemærkede senioranalytikeren.

Både obligationsinvestorerne og aktieinvestorerne afventer nu regnskabsaflæggelsen fra den amerikanske investeringsbank Bear Stearns, for at få et større indblik i effekterne fra kreditkrisen. Bear Stearns var en af de første banker til at rapportere om store tab på hedgefonde med relation til det sekundære amerikanske lånemarked. Regnskabet præsenteres i eftermiddag inden de amerikanske børser åbner. Bear Stearns aktien har mistet 44 pct. af sin værdi i år. Bear Stearns ejer 29 pct. af det kriseramte ACA Financial Guaranty, som blandet andet har forsikret obligationspuljer for investeringsbanken Merrill Lynch.

Den tyske forbrugertillid fra GFK-instituttet overraskede torsdag morgen inden åbningstid, idet den lidt overraskende steg til 4,5 i januar i forhold til opreviderede 4,4 måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet et fald til 4,0.

Blandt de makroøkonomiske offentliggørelser torsdag præsenteres den vigtige PCE-deflator, som den amerikanske centralbank har udråbt som sin foretrukne inflationsindikator. Økonomerne venter, at inflationen er steget 1,8 pct. i november på årsbasis. Derudover offentliggøres det regionale erhvervstillidsbarometer fra Philadelphia for december, og det ventes at vise et fald til 6,0 i forhold til 8,2 måneden forinden.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )