Obl. kl. 11.58: Negativ stemning i et roligt marked

 

Det danske obligationsmarked lå onsdag middag med snuden i negativt terræn, da en række makroøkonomiske offentliggørelser ikke havde potentiale til at ændre på morgenstundens sure stemning. PMI-erhvervstillidsbarometeret for servicesektoren i eurozonen kom ud præcis som ventet, mens detailsalget i eurozonen lidt overraskende faldt i maj. Aktiviteten er begrænset, idet de amerikanske markeder har lukket på grund af uafhængighedsdagen.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå onsdag middag 0,16 point lavere i kurs 95,74 med en effektiv rente på 4,61 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,22 point lavere i kurs 88,40 med en effektiv rente på 5,24 pct.

 

Uden flere makroøkonomiske offentliggørelser på programmet onsdag er investorerne så småt begyndt at kigge frem mod rentemødet torsdag i Den Europæiske Centralbank.

 

- Vi venter, at Den Europæiske Centralbank holder renten uændret i morgen torsdag, udtalte obligationschef hos Pacific Investment Management, Ulrich Katz, til Bloomberg News. Der er bred enighed om, at centralbanken hæver renten med 25 basispoint til 4,25 pct. til september og en yderligere rentestigning til 4,5 pct. i år er endnu ikke fuldt ud indkalkuleret i markedet, og det kan sætte obligationsmarkedet under mere pres, vurderede chefen.

 

PMI-erhvervstillidsbarometeret for servicesektoren i eurozonen steg til 58,3 i juni i forhold til 57,3 måneden forinden. Det var lig konsensusforventningerne fra en rundspørge foretaget af Bloomberg News.

 

Detailsalget i eurozonen faldt 0,5 pct. i maj, hvor analytikerne havde ventet, at salget ville være uændret i forhold til måneden forinden. På årsbasis steg salget med blot 0,4 pct., hvor analytikerne havde ventet en stigning på 1,7 pct.

 

Den svenske centralbank præsenterede onsdag referatet fra det seneste rentemøde tilbage fra den 19. juni, hvor centralbanken hævede renten med 25 basispoint til 3,50 pct. Referatet viste, at centralbankmedlemmerne enstemmigt stemte for rentestigningen, og at banken havde strammet retorikken i forhold til tidligere. Centralbanken venter nu, at renten skal hæves til 4 pct. i år og sandsynligheden for yderligere pengepolitiske stramninger kan forekomme til næste år.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )