Obl. kl. 11.57: Rolig frem mod ECB møde

 

Det danske obligationsmarked forholdte sig torsdag middag roligt frem mod eftermiddagens europæiske og britiske renteannonceringer. Investorerne bliver således begavet med hele to rentemøder torsdag, som vil være dagens alt overskyggende nyhed.

 

Den toneangivende danske 9-årige statsobligation lå torsdag middag marginale 0,02 point højere i kurs 100,26 med en effektiv rente på 3,96 pct. Blandt realkreditobligationerne åbnede 4-35'erne 0,10 point lavere i kurs 92,23 med en effektiv rente på 4,81 pct.

 

Kl. 13.45 ventes den europæiske renteannoncering. Majoriteten af analytikerkorpset venter, at renten fastholdes på 3,5 pct. Derfor vil hovedfokus være på ECB-chef Trichets tale kl. 14.30 for at få eventuelle indikationer om en renteforhøjelse vil ske i februar eller marts.

 

- Det handler som altid om de små kodeord Trichet ligger ind i talen. Chancen er, at Trichet lægger op til en rentehævelse allerede i februar, sagde cheføkonom Carsten Valgreen fra Danske Bank til RB-Børsen.

 

Særligt vil investorerne spidse ører om Trichets bruger ordet "vigilance".

 

- Hvis ordet "vigilance" igen benyttes vil det være en kodet besked om at rentehævelsen sker i februar. Markedet er delt på spørgsmålet om det vil ske i februar eller marts, sagde strateg Richard McGuire fra Royal Bank of Canada til Bloomberg News.

 

Bank of England afslutter torsdag sit rentemøde med en renteannoncering kl. 13.00. Der er bred enighed om, at centralbanken fastholder renten på de nuværende 5 pct. Et stigende antal analytikere venter dog, at den britiske centralbank allerede vil kunne hæve renten i næste måned, efter at de seneste tal for serviceindustrien viste den største stigning i ti år.

 

- Vi har haft en serie af overraskende nøgletal fra Storbritannien, udtalte økonom hos JP Morgan, Malcolm Barr, til Bloomberg News. Det er formentlig nok til at få en overvægt af de ni britiske centralbankmedlemmer til at stemme for yderligere pengepolitiske stramninger, vurderede økonomen.

 

Hen på eftermiddagen får investoren også tal for de amerikanske ansøgere til arbejdsløsheds understøttelse for årets første uge. Analytikerne venter et fald til 320.000 fra 329.000 ugen tidligere.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )