Obl. kl. 11.57: Holder fast i den svagt positive stemning

 

Det danske obligationsmarked lå mandag middag marginalt højere i et roligt marked uden væsentlige makroøkonomiske offentliggørelser på programmet. Det er fortsat bekymringerne til det sekundære amerikanske lånemarked og det lidt usikre aktiemarked, der danner grobund for kursfremgangen. Flere analytikere peger dog på, at renterne snart skal på vej op igen for at matche forventningerne til pengepolitikken i eurozonen.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå mandag middag 0,09 point højere i kurs 97,45 med en effektiv rente på 4,37 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,10 point højere i kurs 88,95 med en effektiv rente på 5,18 pct.

 

- Den største risiko for det europæiske obligationsmarked er, hvis Den Europæiske Centralbank fortsætter med sin hårde tone og stadig taler for fortsatte pengepolitiske stramninger, udtalte obligationsstrateg hos Credit Suisse Group, Michael Markovic, til Bloomberg News. Obligationsmarkedet vil falde kraftigt, når aktiermarkederne igen har stabiliseret sig, for renterne er alt for lave på det nuværende niveau, vurderede strategen.

 

Det europæiske detailsalg i juli faldt mandag til det laveste niveau i tre år, ifølge en indikator udfærdiget af Bloomberg News. Undersøgelsen bygger på en rundspørge til mere end tusind erhvervsledere og indekset viste et fald til 46,2 i forhold til 48,2 måneden forinden. Det fik investorerne tl at spekulere i, at den økonomiske vækst i eurozonen måske har toppet.

 

Oversvømmelserne i Storbritannien vil presse inflationen højere, vurderer Center for Business and Economics Research. Det er ikke lang tid siden, at den britiske centralbankchef Mervyn King måtte skrive et brev til den britiske finansminister for at forklare, hvorfor inflationen i marts var oversteget 3 pct. Der er rentemøde i Bank of England på torsdag.

 

Den amerikanske finansavis Financial Times skriver mandag, at de amerikanske investeringsbanker nu svarer igen på de voksende kreditbekymringer ved at indføre langt strammere låneregler for hedgefonde, hvilket ifølge avisen kan besværliggøre virksomhedernes og kapitalforvalternes muligheder for opkøb og derved forværre bekymringerne på aktiemarkedet.

 

Mandagen byder ikke på nogen af de store makroøkonomiske offentliggørelser, så investorerne vil nøje følge udviklingen på aktiemarkedet.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )