Obl. kl. 11.55: Tabte kursfremgangen

 

Det danske obligationsmarked tabte mandag middag dagens tidligere kursstigninger, som kom i kølvandet af kreditbekymringerne. Der er nu stor fokus på det amerikanske rentemøde tirsdag, hvor der spekuleres i en ændring af retorikken fra centralbanken.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå mandag middag 0,01 point højere i kurs 97,37 med en effektiv rente på 4,38 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,03 point højere i kurs 89,50 med en effektiv rente på 5,12 pct.

 

Det er fortsat spekulationerne og bekymringerne for problemerne i det amerikanske kreditmarked, som er drivkraften på obligationsmarkedet.

 

- Det sekundære lånemarked er fortsat drivkraften på obligationsmarkedet, udtalte obligationsstrateg hos Calyon, Orlando Green, til Bloomberg News.

 

Finansdirektøren hos den amerikanske investeringsbank Bear Stearns, Sam Molinaro, udtalte fredag, at de seneste kreditbekymringer var det værste, han havde set i 22 år. De fleste amerikanske investeringsbanker med Bear Stearns i spidsen har alle tabt over en tredjedel i værdi på aktiemarkedet alene siden juni.

 

Kreditbekymringerne har fået investorerne til at øge spekulationerne om, at den amerikanske centralbank vil nedtone inflationsbekymringerne og rette fokus mod de globale kreditbekymringer. Den amerikanske futurehandel har nu indkalkuleret en sandsynlighed på 84 pct. for en rentenedsættelse til oktober. For en måned siden lå denne sandsynlighed på blot 14 pct.

 

- Presset på renterne skyldes mere den seneste massive flugt til sikker havn, frem for ændrede forventninger til den amerikanske centralbank, udtalte analytiker hos Danske Bank, Peter Frossing, til RB-Børsen mandag. Den amerikanske centralbank vil måske bløde lidt mere op i forbindelse med væksten ved rentemødet i morgen tirsdag, men banken vil fastholde bekymringen for inflationen, og det stramme arbejdsmarked, vurderede analytikeren. Danske Bank venter, at den amerikanske centralbank holder renten uændret året ud.

 

Mandag eftermiddag byder ikke på nogen makroøkonomiske offentliggørelser, hvorfor at opmærksomheden formentlig vil rette sig mod udviklingen på aktiemarkederne.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )