Obl. kl. 11.55: Stemningsskift trods aktiefald i Europa

Læs mere
Fold sammen
Det danske obligationsmarked ligger onsdag middag i negativt terræn, efter at have indledt dagen med kursfremgang. Det sker til trods for, at de europæiske aktiemarkeder ligger med moderate fald, samt at inflationstal for november viste et større fald end ventet i forhold til måneden forinden. Investorerne ser nu frem til den amerikanske præsentation af jobindikatoren fra ADP i eftermiddag.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger onsdag middag 0,25 point lavere i kurs 103,92 med en effektiv rente på 3,46 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,08 point lavere i kurs 92,05 med en effektiv rente på 4,89 pct.

- Den seneste nedtur på obligationsmarkedet er helt klart en købsmulighed, siger obligationsstrateg Peter Muller hos Commerzbank til Bloomberg News. Renterne skal ned fra de nuværende niveauer, og der er mulighed for kursfremgang, når de europæiske auktioner af statsobligationer er overstået, vurderer strategen.

Onsdag formiddag kom der tal for producentpriserne i eurozonen, som viste et fald på 1,9 pct. i november i forhold til måneden forinden, hvor priserne faldt med 0,8 pct. Analytikerne havde ventet et mindre fald på 1,0 pct. På årsbasis steg producentpriserne 3,3 pct. i november sammenlignet med 6,3 pct. måneden forinden. Analytikerne havde ventet en stigning på 4,4 pct.

Det amerikanske ISM erhvervstillidsbarometer overraskede positivt tirsdag, omend tilliden stadig kan ligge på et meget lille sted. ISM erhvervstilliden for servicesektoren steg til 40,6 i december fra 37,3 måneden forinden. Økonomerne havde ventet et fald til 36,5. En værdi under 50 indikerer tilbagegang i aktivitetsniveauet.

På nøgletalsfronten kan stemningen onsdag blive styret af den private amerikanske ADP-jobindikator, som offentliggøres kl. 14.15. Indikatoren ventes at vise endnu et rystende antal jobtab på 485.000 job. Den forrige opgørelse for november er revideret og viste jobtab på 472.000. Opgørelsen giver en forsmag på fredagens vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport. Frygten for en ekstrem svækkelse af arbejdsmarkedet har gødet jorden for spekulationer om en økonomisk depression, i stedet for en mildere recession.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )