Obl. kl. 11.55: Stabiliseret efter kraftig fremgang

 

Det danske obligationsmarked lå fredag middag stabiliseret, efter endnu en markant kursfremgang i den indledende handel. De asiatiske aktiemarkeder er alle faldet markant natten til i dag, mens de skandinaviske børser virker upåvirkede og alle ligger højere ved middagstid. Investorerne har nu fokus rettet mod den amerikanske forbrugertillid i august og vil også nøje fortsætte med at følge udviklingen på aktiemarkederne.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå fredag middag 0,08 point højere i kurs 97,87 med en effektiv rente på 4,29 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,08 point højere i kurs 89,40 med en effektiv rente på 5,14 pct.

 

- De asiatiske aktiefald natten til fredag har ikke slået igennem på de europæiske børser, og carry valutaerne ser også ud til at have stabiliseret sig en smule, så det mindsker den flugt til sikker havn, som vi så i den indledende handel, udtalte analytiker hos Nordea Markets, Anette Skovgaard, til RB-Børsen fredag.

 

Inden markederne åbnede fredag blev de tyske producentpriser i juli præsenteret, og de viste en stigning på 0,1 pct. sammenlignet med 0,2 pct. måneden forinden. Det kom bag på analytikerne som havde ventet en stigning på 0,3 pct. i juli. På årsbasis steg priserne 1,1 pct. i juli.

 

Fredag rettes opmærksomheden mod to centralbankmedlemstaler, hvor investorerne håber på udtalelser om, hvor centralbankerne står i forhold til den igangværende krise på kreditmarkedet. Det tyske medlem af Den Europæiske Centralbank Axel Weber holder tale, samt det amerikanske centralbankmedlem William Poole. Sidstnævnte var onsdag aften aktuel i et interview, hvor han kommenterede de igangværende kreditbekymringer. Der er ikke ændret noget ved den økonomiske udvikling, så en amerikansk rentenedsættelse er ikke på tale, lød det fra Poole.

 

- Det bliver interessant at se, hvorvidt William Poole eller Axel Weber kommer ind på kreditbekymringerne, men begge har tidligere udtrykt, at de er uberørte af udviklingen på de finansielle markeder, bemærkede Anette Skovgaard.

 

Afsluttende kommer der i eftermiddag foreløbige tal for den amerikanske forbrugertillid i august fra University of Michigan. Økonomerne venter et mindre fald til 88,0 i forhold til 90,4 måneden forinden.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )