Obl. kl. 11.55: Solide kursfald på en øget risikoappetit

Læs mere
Fold sammen
Det danske obligationsmarked ligger torsdag middag fortsat i negativt terræn, efter investorerne handler de europæiske aktiemarkeder pænt højere på en øget risikoappetit. Onsdag aften steg de amerikanske aktiemarkeder kraftigt. Et par dystre offentliggørelser for den kinesiske og japanske økonomi har ikke været nok til at kunne ændre på den sure stemning.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger torsdag middag 0,57 point lavere i kurs 103,73 med en effektiv rente på 3,49 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,63 point lavere i kurs 91,48 med en effektiv rente på 4,95 pct.

- Obligationsmarkedet er torsdag drevet af den positive stemning på aktiemarkederne, samt de globale tiltag fra regeringerne med størst vægt på den amerikanske, siger obligationshandler Tim Brunne hos UniCredit til Bloomberg News. Yderligere nationaliseringer i banksektoren er formentlig mindre sandsynligt nu, vurderer obligationshandleren.

Torsdag morgen bød på lidt nye nøgletal, da den kinesiske BNP-vækst landede på 6,8 pct. i fjerde kvartal sammenlignet med en vækst på 9,0 pct. kvartalet forinden. Det er den laveste stigningstakt i syv år. Derudover meldte den japanske regering om et fald i eksporten på 35 pct. i december. Overordet tegner der sig et billede af markant afmatning af økonomien i den asiatiske region.

- Makroøkonomien er meget svag, og det vil den fortsætte med at være, sagde chef for gældsresearch Adam Donaldson fra Commonwealth Bank of Australia til Bloomberg News. Han hæfter sig ved, at den store bekymring over det næste år vil være deflation.

Den nyindtrådte amerikanske præsident Barack Obamas hjælpepakke møder kraftig modstand hos republikanerne i Kongressen grundet en hurtig effektuering. Obama-fløjen vil bruge 3/4-dele af den kommende hjælpepakke på 825 mia. dollar inden for 18 måneder. Samtidig tales der om, at 25 mia. dollar af pakken skal bruges til at stoppe bølgen af tvangsauktioner af private boliger.

Der er et par mindre amerikanske makrotal på menuen torsdag, da der kommer tal for de nye ugentlige ansøgere af arbejdsløshedsunderstøttelse, som ventes at vise en stigning til 543.000 personer i forhold til 524.000 personer ugen forinden. Derudover kommer der tal for boligmarkedet ved påbegyndt boligbyggeri i december, som ventes at vise et fald til 605.000 enheder sammenlignet med 625.000 enheder måneden forinden.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )