Obl. kl. 11.55: Positiv stemning inden USA-nøgletal

 

Det danske obligationsmarked holdt onsdag middag fast i den positive stemning, som opstod efter en flugt til sikker havn grundet de genopståede problemer i forbindelse med det amerikanske boligmarked og det tilhørende sekundære lånemarked. Fokus er nu rettet mod de vigtige amerikanske forbrugerpriser i eftermiddag og en tale fra den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke. Det store spørgsmål bliver, om han kommer ind på boligmarkedsbekymringerne.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå onsdag middag 0,28 point højere i kurs 95,83 med en effektiv rente på 4,60 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,20 point højere i kurs 88,32 med en effektiv rente på 5,23 pct.

 

- Onsdagens udvikling på obligationsmarkedet skyldes investorernes øgede lyst til de fastforrentede papirer efter bekymringerne ved det sekundære amerikanske lånemarked, udtalte obligationschef hos HSBC, Andre de Silva, til Bloomberg News. Investorerne er meget bekymret for, hvorvidt problemerne kan sprede sig til den mere brede økonomi, vurderede chefen.

 

Referatet fra det seneste rentemøde i den britiske centralbank viste onsdag formiddag, at seks ud af de ni medlemmer stemte for en rentestigning på 25 basispoint til 5,75 pct. ved rentemødet den 5. juli. Centralbankchefen Mervyn King var blandt de seks fortalere for rentestigningen.

 

Onsdag offentliggøres der meget vigtige tal, idet de amerikanske forbrugerpriser for juni er på programmet. Økonomerne venter, at kerneforbrugerpriserne stiger 0,2 pct. i forhold til 0,1 pct. måneden forinden. På årsbasis ventes kerneforbrugerpriserne at stige 2,2 pct. i juni. De amerikanske forbrugerpriser har været inde i en godartet udvikling, men den amerikanske centralbank har fastholdt sin nervøse attitude overfor forbrugerprisudviklingen på mellemlang sigt.

 

Afsluttende holder den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke sin halvårlige tale for Kongressen om tilstanden og udsigterne for den amerikanske økonomi. Økonomerne venter ikke, at indholdet i talen vil byde på større overraskelser, og netop inflationen vil fortsat blive udpeget som den største bekymring. Fokus vil være rettet mod kommentarer om det sekundære lånemarked.

 

- Nøglen bliver, hvorvidt Ben Bernanke kommer med kommentarer omkring det sekundære lånemarked i USA, og i hvilket omfang det kan påvirke den amerikanske økonomi, vurderede Andre de Silva.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )