Obl. kl. 11.55: Positiv stemning inden jobrapport i USA

 

Det danske obligationsmarked lå fredag middag i positivt terræn, efter at detailsalget i eurozonen kom ind svagere end ventet. Dermed trådte renteforventningerne i baggrunden, idet Den Europæiske Centralbank (ECB) signalerede yderligere pengepolitiske stramninger i forbindelse med torsdagens rentemøde. I eftermiddag er opmærksomheden rettet mod den vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport, hvor der er mulighed for en overraskelse efter ADP-rapporten.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå fredag middag 0,16 point højere i kurs 97,13 med en effektiv rente på 4,40 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,15 point højere i kurs 89,15 med en effektiv rente på 5,14 pct.

 

Detailsalget i eurozonen skuffede fredag formiddag, da det viste en stigning på 0,4 pct. i juni og 0,9 pct. på årsbasis. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en stigning på 0,8 pct. på månedsbasis og 1,4 pct. på årsbasis.

 

Erhvervstillidsbarometeret for servicesektoren i eurozonen var uforandret på 58,3 i juli. Analytikerne havde ventet et marginalt fald til 58,1. Prisindekset steg til 59,8 i forhold til 59,2 måneden forinden.

 

Fredag vil opmærksomheden på den makroøkonomiske front rette sig mod den vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juli, og analytikerne venter en jobskabelse på 127.000 personer. Flere analytikere har øget spekulationerne om et skuffende tal, efter at den private arbejdsmarkedsrapport fra ADP onsdag skuffede med en jobskabelse på blot 48.000 personer i juli. Her havde analytikerne ventet 100.000 personer.

 

- I sidste måned ramte arbejdsmarkedsrapporten fra ADP langt over det officielle tal for juni, mens det for juli måned kom ind langt lavere, så vi tillægger det ikke den store værdi, udtalte chefanalytiker Johnny Bo Jacobsen fra Nordea Markets til RB-Børsen fredag. Vi ser risikofaktorer for både en positiv og en negativ overraskelse, men en svag arbejdsmarkedsrapport vil give anledning til en større markedsreaktion end en stærk, vurderede analytikeren. Nordea Markets venter en jobskabelse marginalt lavere end konsensus på 125.000 personer.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )