Obl. kl. 11.55: Obligationskurserne hentede det tabte

 

Det danske obligationsmarked begyndte mandag med kursfald, men det tabte terræn var dog stort set indhentet ved middagstid. Investorerne er nu begyndt at se frem mod eftermiddagens offentliggørelse af det vigtige amerikanske detailsalg. Den Europæiske Centralbank (ECB) foretog en kapitalindsprøjtning til den finansielle sektor for tredje dag i træk.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå mandag middag 0,07 point lavere i kurs 97,22 med en effektiv rente på 4,40 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,03 point lavere i kurs 89,17 med en effektiv rente på 5,15 pct.

 

Den Europæiske Centralbank oplyste mandag morgen, at den fortsætter med nøje at overvåge udviklingen på de europæiske finansmarkeder. Den Europæiske Centralbank tildelte pengemarkedet 47,7 mia. euro ved en ekstraordinær auktion mandag formiddag. Både torsdag og fredag i sidste uge sprøjtede ECB store mængder kapital ud, som en reaktion på kreditbekymringerne. Beløbet er faldet fra 95 mia. euro torsdag til 61 mia. euro fredag og yderligere til 48 mia. euro mandag.

 

- Vi så mandag morgen den modsatte effekt af flugt til sikker havn, idet aktiemarkederne vandt frem, udtalte obligationschef hos Nomura International, Charles Diebel, til Bloomberg News. ECB har reageret hurtigt og effektivt og kapitalindsprøjtningen har beroliget et nervøst aktiemarked, vurderede chefen.

 

Centralbankerne verden over har foretaget kapitalindsprøjtninger for at afhjælpe problemerne på kreditmarkedet. Den Europæiske Centralbank var den første som tog den overraskende skridt i sidste uge, og den amerikanske centralbank fulgte trop fredag. Mandag morgen oplyste den japanske og australske centralbank, at de nu også har pumpet kapital ind i den finansielle sektor.

 

Britiske producentpriser blev præsenteret mandag formiddag og viste en stigning på 0,2 pct. i juli, hvor der var ventet en lidt større stigning på 0,3 pct. På årsbasis steg priserne 2,4 pct. som ventet.

 

Investorerne får mandag eftermiddag et betydningsfuldt nøgletal fra USA, når detailsalget for juli fremlægges. Den seneste udvikling i detailsalget har været mat, hvilket skyldes effekten af de amerikanske rentestigninger samt de øgede olie- og energipriser. I modsat retning trækker den gode udvikling i den amerikanske beskæftigelse. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News ventes detailsalget ekskl. biler at stige med 0,4 pct. i juli.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )